Silent disco, zeer leuk voor ouderen!

Silent disco

Een silent disco is niet alleen voor jonge mensen, maar ook voor ouderen. Zo komen ze nog in contact met anderen, waardoor ze zich minder eenzaam voelen. Wij gaan je verder vertellen wat het zo leuk maakt voor ouderen.

Soorten silent disco

Een silent disco is een stille disco, waarbij iedereen een koptelefoon op heeft. Hierdoor hebben zij geen last van omgevingsgeluiden en ervaart de omgeving geen geluidsoverlast. Een silent disco wordt het meeste gebruikt voor feestjes op bijvoorbeeld een festival, in een grote tuin of in een club. Dit is ideaal voor een kinderfeestje, bruiloft of vrijgezellenfeest. Maar ook als je niet van een feestje houdt, zijn er meerdere soorten silent disco’s. Zo heb je bijvoorbeeld een silent cinema, waardoor je ook buiten een film kan kijken en een silent yoga of fitness. Er kunnen dan instructies gegeven worden en ondertussen kan er ook naar de gewenste muziek geluisterd worden. Ook is een silent disco heel handig voor rondleidingen in bijvoorbeeld een museum, voor een stads- of boswandeling, workshops of een andere excursie. Er kunnen dan meerdere rondleidingen, uitleg of workshops tegelijk in één zaal gehouden worden. Zo kan deze in meerdere talen verteld worden, zodat er geen tolk nodig is en iedereen het begrijpt, meerdere verschillende workshops gehouden worden of meerdere rondleidingen voor verschillende groepen. Ook kan het zakelijk gebruikt worden voor seminars of presentaties, maar dat is voor ouderen niet van belang. Al met al zijn er genoeg opties voor een silent disco, ook als er mensen zijn die niet van een feestje houden. Zo creëer je een leuke silent disco voor alle ouderen.

Waarom het zo leuk voor ouderen is

Een silent disco is dus heel leuk voor ouderen en er zijn veel opties. Zo zullen ze weer in contact komen met anderen, waardoor de eenzaamheid vermindert. Je kan bijvoorbeeld ook familieleden of dansers op een silent disco feest of ander uitje uitnodigen, zodat ze hun familie ook zien en omdat het feest met meerdere mensen gezelliger is. Ook een DJ of meerdere DJ’s voor de specifieke doelgroep ouderen is erg leuk. Zo kunnen ze naar muziek uit de vroegere jaren luisteren. De DJ’s kunnen het als battle zien, dus naar wie het meeste geluisterd wordt heeft gewonnen. De ouderen kunnen allemaal meedansen en zingen met de muziek, waardoor ze ook in beweging komen. Ook ouderen in een rolstoel kunnen meedoen, aangezien ze mee kunnen zingen en met hun handen kunnen bewegen. Iedereen kan naar zijn/haar favoriete muziek luisteren in het gewenste volume, waardoor iedereen het kan verstaan en ze geen geluidsoverlast ervaren. Hierdoor kan er ondertussen ook met elkaar gepraat worden. Door de kleur van het lampje aan de zijkant van de koptelefoon kan iedereen van elkaar zien naar welke muziek ze luisteren, waardoor ze met elkaar mee kunnen dansen op de beat van dezelfde muziek. Verder is het leuk om er ook hapjes en drankjes bij te regelen en extra attributen, zoals led verlichting en een rookmachine. Hierbij kan je ook voor een thema kiezen, zoals een silent neon party. Op die manier komt iedereen in de juiste sfeer en is het een zeer leuk feestje. 

Waar te reserveren?

Een silent disco huren is zeer eenvoudig en goedkoop, waarbij je zelf het aantal personen kan kiezen en het aantal zenders. De koptelefoons gaan wel 8 uur mee en de zenders hebben een bereik van wel 200 meter. Bovendien kan je een silent disco zelfs voor meerdere dagen huren. Reserveer dus snel een silent disco set bij silentdiscosethuren.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *