Lil & Ronnie aan de leiding in de huidige rapscene

Optredens

Hun echte bekendheid begon met het nummer “Drank & Drugs” uit 2015, dat een paar weken de nummer één was in Nederland en België. Dit nummer was ook buiten BeNeLux een groot succes, Het lied is zelfs in het Duits vertaald  “Stoff und Schnaps” en daar heeft het nummer ook goed gescoord. Zeggen men Ronnie Flex en lil kleine dan denk je gelijk aan de bekendste van de hiphop scene.

In de jaren daarna spreken de feiten voor zich. Beiden hebben meerdere albums achter hun naam staan, uitverkocht concerten/optredens en elke week zijn er tientallen shows die ze geven. Beiden genieten ze goed van het artiesten leven. Ze kregen allebei ondertussen een kindje, Ronnie Flex een dochtertje en Lil Kleine een zoon. Daardoor is het leven van Drank & Drugs voor heren minder geworden. Tegenwoordig is dit vervangen door veel luxe en mooie dingen die ze kopen. De twee heren zijn vaak te vinden in de winkels van Gucci of Louis Vuitton. En lil kleine heeft een mooi huis in Amsterdam aan de grachten.

Over de dure merken gesproken, veel rappers dragen deze merken graag in videoclips of optredens. Je kunt bijna zeggen dat als je geen Gucci of LV draagt, je niet echt tot de hiphopwereld behoort.

Was vroeger alles beter?

Als we kijken naar de tijd dat Ali B en Yes-r de hiphopscene leidden, is er veel veranderd. Tegenwoordig is de rapwereld groter geworden en kan er steeds meer geld worden verdiend. Met grotere optredens en meer fans, is het voor steeds meer jonge jongens een droom om rapper te worden. Omdat steeds meer jongens deze ambitie hebben is de concurrentie ook groter geworden

Optredens

De ‘nieuwe’ garde

De “nieuwe” garde is zich al aan het klaarstomen. Het zijn nog geen grote namen als Lil Kleines of Ronnies, maar ze komen eraan. Bilal Wahib is een van de grootste nieuwkomers dit jaar. Met het nummer “Tigers” is Bilal goed bezig om een echte bekende artiest te worden. ADF Samski (broertje van Ronnie Flex) staat ook op het punt de top van deze scène te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *