Hoe organiseer je een schoolkamp?

Mag jij een kamp organiseren met je klas? Dat moet onvergetelijk worden! En daar gaan wij je natuurlijk bij helpen. De kids zullen waarschijnlijk erg enthousiast zijn en alle kanten opvliegen op het moment dat je op bestemming bent. Nog meer een reden om een helder en strak plan te hebben voor jullie schoolkamp!

Periode

Bepaal welke periode je graag op schoolkamp zou willen gaan en houd hierbij voornamelijk rekening met het weer. Voor activiteiten wil je namelijk niet dat het te warm is, maar al helemaal niet dat het regent. Juni kan bijvoorbeeld een mooie periode zijn om het schooljaar goed af te sluiten met een schoolkamp. 

Budget

Daarnaast is de vraag hoeveel je voor het schoolkamp van ouders kan vragen, zodat wel ieder kind de kans krijgt om mee te gaan. Ook voor de locatie die je boekt en de activiteiten die je wilt organiseren is het belangrijk om een budget te hebben. 

Vervoer

Dan moet er ook nog vervoer worden geregeld naar de locatie. Je kunt hiervoor het beste een bus huren met een chauffeur die bijvoorbeeld het hele schoolkamp paraat staat. Tenzij je alle activiteiten op één terrein doen bij bijvoorbeeld Kampeerterrein de Abbert, dan kun je de schoolkamp nabij Kampen op één plek organiseren. 

Faciliteiten

Houd ook rekening met de faciliteiten op het schoolkamp. Ga je bijvoorbeeld zelf koken? Of kun je dit afstemmen met het kampeerterrein? Daarnaast is het belangrijk om na te gaan wat de mogelijkheden zijn met het sanitair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *