Een goede trouwfotograaf duur? Om deze redenen valt dat eigenlijk wel mee

Trouwfotograaf

Een bruiloft is op zichzelf uiteraard al geen goedkope aangelegenheid. Als je daarbij concludeert dat je op deze grote dag een eigen fotograaf wilt inhuren, dan lopen de kosten vanzelfsprekend nog verder op. Hierbij zijn veel mensen regelmatig verbaasd over de tarieven die zo’n trouwfotograaf hanteert. Als je er echter eens bij stil staat waar een trouwfotograaf mee te maken heeft en waar je daadwerkelijk voor betaalt, dan vallen die kosten eigenlijk nog wel mee. Lees verder om hier het fijne van te weten.

Vakmanschap

Voordat iemand zich een gerespecteerd trouwfotograaf mag noemen heeft deze persoon veel kennis en ervaring moeten opdoen. Dit doet men doorgaans mede door opleidingen en cursussen te volgen. Het spreekt voor zich dat dit een behoorlijke investering inhoudt.

Trouwfotograaf

Apparatuur

Over investeren gesproken: goede fotoapparatuur is ook simpelweg erg kostbaar. Echter maakt de apparatuur wel degelijk het verschil tussen redelijke en goede foto’s, of tussen goede en fantastische foto’s. Bedenk je ook dat een goede trouwfotograaf altijd extra apparatuur achter de hand heeft voor als de ‘basisapparatuur’ op een dag plotseling dient weigert.

Onzekerheid over inkomsten

Een trouwfotograaf wordt in principe alleen ingehuurd bij bruiloften. Dit aspect zorgt voor een behoorlijke mate van onzekerheid bij zo’n persoon. De fotograaf heeft immers geen enkele garantie van inkomsten. Daardoor moet deze wel een redelijk bedrag vragen bij een boeking.

Bewerking foto’s

Het werk van een fotograaf bestaat zeker niet alleen uit foto’s maken. Een professionele trouwfotograaf neemt althans zeker enkele dagen de tijd om minstens een aantal van de gemaakte foto’s te bewerken. Sommige fotografen maken hierbij ook een minialbum voor jou als klant. Het spreekt voor zich dat deze uren ook in rekening gebracht zullen moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *